50e Keurmerk voor Gezinshuis ‘Belle’

Begin december is het 50e Keurmerk Gezinshuis uitgereikt aan gezinshuis ‘Belle’ uit Heino.

Bij ‘Belle’ wonen zes kinderen in de leeftijd van 6 tot 18 jaar. 1 Pleegkind, 5 gezinshuiskinderen en het echtpaar is ook nog achtervang voor een kind. Gezinshuisouders Wendy en Frits Belle vertellen: “Wij hebben veel (jaren) ervaring en op de een of andere manier zijn wij heel goed met kinderen met zeer zware problematiek.”

Aan ervaring en passie geen gebrek. Daar komt nu bewijs van kwaliteit bij in de vorm van het Keurmerk Gezinshuizen. “In 2010 viel ik, Wendy, van de trap en was ik een tijdje uit de running. Voor ons het moment om serieus werk te maken van onze verslaglegging. Ineens realiseerden we ons dat er teveel in ons hoofd zat en er te weinig op papier stond. Er was dus al heel wat voorwerk gedaan toen we in 2015 begonnen met het certificeringstraject.”

Bevestiging van wat je al weet en deed

De gezinshuisouders zijn blij met een beoordeling door een onafhankelijke partij. “Je weet zelf wel dat je hard werkt, maar het Keurmerk maakt het officieel. En geeft daardoor het gevoel ‘kom maar kijken bij ons, wij hebben de zaken goed op orde’. Het voelt heel open.”

Het helpt ook helpen bij gesprekken met gemeentes. “Er komt een meisje uit Den Haag bij ons wonen. Bij de inkoopgesprekken konden wij mooi laten zien dat we bij Gezinshuis.com zijn aangesloten én dat we het Keurmerk Gezinshuizen hebben.”

Ondersteuningsmodule erg fijn

“Wij hadden tijdens het Keurmerktraject veel aan de ondersteuningsmodule. Je kunt dan digitaal steeds een voorbeeld openklikken. Zo zie je meteen hoe iets moet. Een mooi en vooral heel praktisch naslagwerk.”