Keurmerkupdate: ontwikkelingen en wijzigingen 2021

Keurmerk Gezinshuizen praat je graag bij over de laatste ontwikkelingen. Zomer 2020 was de lancering van deze vernieuwde website. Voortaan een eigenstandige plek met alle keurmerkinformatie op een rij. Ook hierbij een update over nieuwe werkwijzen die in 2021 ingaan. Zoals de nieuwe, snellere manier om audits aan te vragen. En de nauwere samenwerking met het Keurmerkinstituut uit Zoetermeer.

Voor 2021 zijn de volgende punten van belang:

Keurmerkwebsite vernieuwd
De website www.keurmerkgezinshuizen.nl is vernieuwd. Eerder was de keurmerkinformatie ondergebracht op een gedeelte van de website van de Rudolphstichting.
Nu hebben we een eigenstandige website waar we alle informatie verstrekken en waar iedereen het register kan inzien. Alle info staat er op een rij en je kunt er eenvoudig rechtstreeks je gezinshuisaudit en ISO-audit aanvragen.

Audits rechtstreeks aanvragen: via de website
Voortaan kunnen vrijgevestigde gezinshuizen die bezig zijn met het keurmerktraject rechtstreeks een audit aanvragen bij gezinshuisauditoren. Ook het aanvragen van een ISO-audit kan voortaan zonder tussenkomst van een medewerker van Keurmerk Gezinshuizen.
Je startpunt voor het aanvragen van audits is de website. Hier staat alle informatie over gezinshuisauditoren en het aanvraagformulier voor ISO-audits.
Voordeel voor gezinshuizen: audits sneller regelen, want er vervalt een tussenstap

Wij en het Keurmerk Instituut – slimmer samen
Het Keurmerk Gezinshuizen, gevestigd in De Glind, versterkt haar samenwerking met het Keurmerkinstituut uit Zoetermeer. Dit is vooral procesmatig en administratief.
Voordeel voor gezinshuizen: voortaan ontvang je gelijktijdig het ISO-certificaat en het certificaat Keurmerk Gezinshuizen.

Tip: check editie Kwaliteitsmap
Het komt nog voor dat gezinshuizen in een verouderde versie van de Kwaliteitsmap werken. Check of je werkt met de nieuwste versie: 2020-1.0.